Gazmend Avdi Arifi

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search


Gazmend Avdi Arifi lindur më 16.03.1983 - nga fshati TanushëShkup, Maqedoni ushtarak shqiptar, dëshmor i luftës në Maqedoni.

Gazmend Arifi ju kishte bashkuar forcave shqiptare që luftonin edhe më tutje pas çlirimit të Kosovës për lirin e shqipëtarëve në territoret e administruara nga Maqedonia, gjatë viteve 2000.

Gazmend Arifi i lindur me 16 mars 1983 në Tanushë të Maqedonisë si i ri ishte kryelartë dhe me ide përparimtare, kur i kishte ndëgjuar prindërit për trysnit që bëheshin popullit shqiptar nga pushteti okupues Serbo-Sllav, ishte mirë i informuar për rrethanat e asaj kohe për problemet me të cilat ballafaqoheshin shqipetarët në Ish Republikën Jugosllave të Maqedonisë dhe shqipetaret në përgjithësi, duke mos i duruar dot maltretimet të cilat ju bëheshin shqiptareve, me plot vullnet dhe ndjenja atëdhedashurie ju bashkëngjit radhëve të para të USHTRISË ÇLIRIMTARE KOMBËTARE ne fshatin e tij të lindjes në TANUSHË ku atje ishin celulat e para të kësaj ushtrie, Gazmendi u tregua i disiplinuar si pjesëtar i kësaj Ushtrie dhe gjatë luftimeve u tregua guximtar këtë e dëshmoi në ditëlindjen e tijtë tetëmbëdhjetë në Fshatin Malin ku atje po bëhej luftë e rreptë në mes UCK-se dhe forcave Policore dhe Ushtarake maqedonas dhe bie heroi ku ishte në vij të parë të Frontit, dit e Premte më 16 mars 2001.

Stub biografi.png Ky artikull që ka të bëjë me një biografi individi është i cunguar. Ju mund të ndihmoni Wikipedinë duke e përmirësuar atë.