Jump to content

Gdhendja

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Gdhendja, Arti i gdhendjes është arti me të cilin nga materiali i fortë krijohen figura artistike. Së bashku me artin e vizatimit dhe atin grafik krijojnë gjenin e tri klasave të artit figurativ. Skulptura përfshinë veprat e krijuara nga guri dhe gdhendet e figurave prej druri. Plastika në anën tjetër përfshinë vetëm anën e krijimit nga materialet e formë marrëse (lloçi, balta, gipsi, porcelani, dylli, etj.) si dhe nga materialet që derdhen (metalet, kauçuku, etj.).Gdhendja eshte 3 permasore. {{art-cung