Jump to content

General Motors

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
General Motors Company
Kompani publike
noform
noform
Logo e kompanisë
Emri shkurt GM
Industria Automobilave
Themeluar General Motors Corporation, 16 shtator 1908
General Motors Company, 11 gusht 2009
Themelues William C. Durant
Charles Stewart Mott
Frederic L. Smith
Selia Detroit, Michigan, SHBA
Territori i shërbimit Gjithë botën
Drejtues Tim Solso, (Kryetar)
Mary Barra, (CEO)
Produkte Automobila
Pjesë për automobila
Automjete Tregëtare
Të ardhurat (2014) 155,929 miliardë dollarë
Të ardhurat operuese (2014) 3,141 miliardë dollarë
Të ardhurat neto (2014) 3,949 miliardë dollarë
Zotërime gjithsej (2014) 177,677 miliardë dollarë
Kapital gjithsej (2014) 36,024 miliardë dollarë
Nr. i punonjësve 216.000 (2015)
Sektorë Buick
Chevrolet
Cadillac
GMC
Faqja e Internetit www.gm.com
Selia e GM në Michigan SHBA
Sequel (Elektrike)
Linja e prodhimit të kamionëve GMT800

General Motors Company, e njohur gjithashtu edhe si GM, është një prodhues amerikan automobilash me zyra qendrore në Detroit, Michigan.

Për nga shitjet, GM renditet e para në SHBA dhe e dyta në botë për vitin 2008. GM renditej e treta për sa i përket xhiros globale. GM prodhon makina dhe kamionë në 34 vende, ka punësuar 244.500 njerëz nga e gjithë bota dhe shet dhe shërben në mbi 140 vende.

GM planifikon ta fokusojë biznesin e tij në katër marka kryesore amerikane — Chevrolet, Cadillac, Buick, dhe GMC. Në Evropë, pas një periudhe negocimesh për të shitur shumicën e aksioneve në markat Opel dhe Vauxhall, GM vendosi ta ruajë pronësinë e plotë të këtyre markave.

26 janar, GM deklaroi se kishte arritur një marrëveshje për të shitur SAAB te Spyker Cars NV. GM gjithashtu ka një marrëveshje për shitjen e markës Hummer, duke pritur aprovimin e kompanisë kineze.