Jump to content

Georgius Agricola

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Georgius Agricola

Georgius Agricola lindi më 24 mars të vitit 1494Glauchau, Gjermani dhe ndërroi jetë më 21 nëntor të vitit 1555Chemnitz), emri personal i tij është Georg Pawer gjegjësisht, profesori tij Petrus Mosellanus në Leipzig, i propozoi që mbiemrin ta shndërronte në gj. latine. Ishte një studiues si dhe njihet si, i ati i mineralogjisë.