Jump to content

Gin Ichimaru

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Gin Ichimaru (市 丸 ギ ン, Ichimaru Gin) është personazh fiktiv në manga dhe anime Bleach.[1] Ai ishte kapiteni i divizionit të tretë të Gotei 13 derisa ai tradhtoi Shoqatën e Shpirtërave, së bashku me Sōsuke Aizen dhe Kaname Tōsen. Nënkoloneli i tij ishte Izuru Kira. Ai më parë shërbeu si nënkolonel i divizionit të pestë nën Sōsuke Aizen dhe selinë e 3-të të divizonit të 5-të nën Shinji Hirako.

Gin është një njeri shumë misterioz, pasi buzëqeshja e tij pothuajse e vazhdueshme dhe sytë e mbyllur, të kombinuara me përdorimin e tij të rëndë të sarkazmës dhe tallëse, e bëjnë shumë të vështirë të dallosh mendimet e tij. Shumë e shohin sjelljen dhe paraqitjen e tij mjaft shqetësuese dhe janë shumë pak që ishin të gatshëm t'i besonin atij edhe para se të zbulohej si tradhtar. Gin është plotësisht i vetëdijshëm për efektin që ka ai tek të tjerët dhe më shumë se një herë ka luajtur me gjendjet emocionale të njerëzve për argëtimin e tij. Të dy Rukia Kuchiki dhe Wonderweiss Margela kanë treguar se janë mjaft të frikësuar prej tij; Rukia vuri në dukje vetveten se ajo ndjehej sikur ajo ishte e mbytur nga gjarpërinjtë sa herë që fliste, edhe nëse nuk po fliste drejtpërdrejt me të. Gin flet me një dialekt të veçantë të Kjotos, i cili është i sjellshëm, por indirekt.

Që kur ishte fëmijë, hurmat e thata kishin qenë ushqimi i tij i preferuar. Mbjellja dhe rritja e shumë pemëve të hurmave rreth zyrave të divizionit të tretë, Gin do të bënte vetë hurmat e thara para se t'i shpërndante në sektorë të tjerë. Për shkak të gabimit të një patate të ëmbël të tharë për një hurmë të tharë, ai krijoi një mospëlqim për të parën. Gjatë kohës së lirë, ndërsa ishte akoma kapiten, Gin shpesh dilte për shëtitje rreth Seireiteit. Pavarësisht se hobi i tij gjoja ishte duke shikuar njerëz, do të dukej sikur ai gjithashtu kënaqte të gjuante përreth dhe të kërkonte një mundësi për të krijuar sjellje të keqe me ndonjë viktimë të varfër.

Gin e ka dëshmuar veten të jetë mjaft perceptues, duke parë në të kaluarën personalitetin manipulues të Sōsuke Aizen dhe në emocionet dhe ndjenjat e tij, duke theksuar saktë se Aizen po shijonte pushtimin nga Ichigo dhe miqtë e tij dhe sukseset e tyre brenda Las Noches, gjë që konfirmoi vetë Aizen, dhe duke vënë në dukje Aizen u befasua nga ardhja e Momos gjatë betejës së Karakura e Rrejshme.

Kur Gin ishte më i ri, ai u quajt si gjeni. Ai ishte shumë i zoti në klasat e tij në Akademinë Shinigami dhe u diplomua në një vit. Aftësia e tij ishte e dukshme tashmë në një moshë të re, kur ai fitoi një pozicion të ulur në divizionin e 5-të menjëherë pas diplomimit, duke e tejkaluar përfundimisht fëmijun e talentuar të mëparshëm Kaien Shiba, i cili ishte tashmë i rritur dhe kishte marrë pesë vjet për t'u bërë një oficer i ulur. Gin e ka treguar veten të jetë shumë manipulues dhe mashtrues. Ai del i pangopur për shkak të konfuzionit të qetë në të cilin luan, gjë që është një dëshmi e strategjisë së tij të përgjithshme. Në betejën e tij me Tōshirō Hitsugaya, Gin ishte në gjendje të manipulonte pozicionet e tre personave, kështu që Hitsugaya do të duhej të zgjidhte midis shpëtimit të jetës së tij ose të Hinamorit, pa ndonjë përpjekje të dukshme. Ai është i aftë për mashtrim të thjeshtë duke e përqendruar kundërshtarin e tij në një gjë, ndërsa fsheh kërcënimin e vërtetë. Mendja e zgjuar e Gin i lejoi që të planifikojë në mënyrë të detajuar përpjekjen e tij për të vrarë Aizen për mbi 100 vjet, duke arritur të ishte personi i vetëm që zbuloi dobësinë e Kyōka Suigetu, duke fshehur aspektin e tij të vërtetë të Bankai dhe duke u shfaqur të tradhtonte Shoqatë e Shpirtërave thjesht për këtë qëllim të vetëm, dhe do të kishte sukses nëse nuk do të ishte për faktorin e papritur të kthimit të Hōgyoku në Aizen.

Gin është një shpatar i aftë. Në luftime, ai nuk duket se do të marrë më pak aftësitë e kundërshtarit të tij, edhe kur ato duket se kanë një avantazh. Ai lufton pa u dukur asnjë përpjekje pas sulmeve të tij, pasi gjithnjë e mban shpatën e tij me një dorë. Aftësitë e tij luftarake ishin të dukshme edhe kur ishte fëmijë. Ai mundi lehtë dhe vrau anëtarët e vendit të tretë të divizionit të 5-të, i cili sipas rangut dhe moshës duhej të ishte më i fuqishëm dhe i aftë se ai. Gin ishte në gjendje të mbante me padurim dorën e sipërme kundër Tōshirō Hitsugaya, një Shinigami i njohur për intelektin dhe shkathtësinë e tij në artin e shpatës, gjatë betejës së tyre. Ai mund të maksimalizojë vdekshmërinë e plotë të aftësisë së tij të veçantë të Zanpakutō për të vrarë objektiva të shumta në një goditje, duke e lejuar atë të jetë mjaft vdekjeprurës në distancë. Ai është në gjendje të përziejë shpejtësinë ekstreme me një përbërje të qetë dhe sulme precize.

Shinsō: Në Shikai, tehu i Shinsō shkëlqen e bardhë dhe shtrihet me shpejtësi të lartë për të zhytur kundërshtarët nga një distancë. Tehu gjithashtu mbart një forcë të jashtëzakonshme kur shtrihet, duke i lejuar Gin të shtyjë të dy Ichigo Kurosaki dhe një gjigant Jidanbō jashtë nën portën e Seireitei, pavarësisht se kjo e fundit është shtrënguar fort nën të. Për më tepër, Gin mund të ruajë shtrirjen dhe të mbështjellë Shinsō të aktivizuar në harqe të gjera, duke sulmuar caqe të shumta shpejt dhe njëkohësisht. Gjatësia maksimale e Shinsō është e barabartë me njëqind herë gjatësinë e saj origjinale, duke e fituar atë pseudonimin "Njëqind Shpata" kur Gin ishte më i ri.

Kamishini no Yari: Aftësitë e Bankai janë në thelb të njëjta me atë të Shikai, por forca e tij, fuqia prerëse, gjatësia dhe shpejtësia amplifikohen shumë deri në pikën kur Gin është i aftë të prerë me shpejtësi një qytet të tërë në gjysmë me një çarë të vetme ndërsa qëndron një distancë e madhe larg. Ndërsa Kamishini no Yari, Gin pretendon se shpata e tij mund të zgjasë veten deri në 13 km me 500 herë shpejtësinë e tingullit: saktësisht 171.500 metra në sekondë në mënyrë që të arrijë në gjatësinë e tij të plotë në nën 0.08 sekonda, gjë që e bën atë të mos jetë Zanpakutō më i gjatë , por më e shpejtë. Tehu gjithashtu mund të tërhiqet në madhësinë e tij normale në të njëjtën normë. Për shkak se zgjatja dhe shpejtësia e tkurrjes së tehut është një aftësi shumë e rrezikshme, Gin tenton të minimizojë shpejtësinë e tij sa herë që flet për Zanpakutō e tij, dhe në vend të kësaj përqendrohet në gjatësinë dhe fuqinë e tehut në mënyrë që të fitojë një avantazh psikologjik ndaj kundërshtarit të tij. Sidoqoftë, Gin gjithashtu ka deklaruar se Bankai i tij nuk është aq i shpejtë apo për aq kohë sa pretendoi fillimisht, por ai nuk e ka shtjelluar më tej këtë deklaratë për të përcaktuar se çfarë i referohet konkretisht.

  • Gin gjithmonë mban sytë e mbyllur, por sytë e tij rrallë shfaqen të hapur. Gjatë betejës me Hitsugaya, sytë e tij u shfaqën të kuqe. Prej epizodit 270, sytë e tij u shfaqën të kaltërt. Në Bleach: Dark Souls dhe Bleach: The Blade of Fate, sytë e tij u shfaqën të verdhë.
  1. ^ http://www.comicvine.com/gin-ichimaru/4005-42858/