Gjenerali i Ushtrisë së Vdekur (balet)

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Baleti "Gjenerali i Ushtrisë së Vdekur", krijim i realizuar dhe frymëzuar nga romani i Ismail Kadaresë me të njëjtin emër. Muzika është kompozuar nga Nikolla Zoraqi. Shfaqja e parë është dhënë në vitin 1977, me koreografi të balet-maestrit Agron Aliaj.