Jump to content

Gjeoglifi

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Gjeoglifi i Cuzco, harta E. G. Squier, c. 1860. Fortifikimi Sacsahuman (në veri të qytetit) paraqet kokën e një kafshe (El Puma Yacente, puma e shtrirë), shpinën, këmbët dhe bishti i kafshës janë të dukshme në modelet e qytetit, forma mbrapa ndjek një lumë malor, këmbët janë duke qëndruar në bregun e lumit Sapi

Një gjeoglif është një dizajn ose motiv (në përgjithësi më shumë se 4 metra) i madh i ndërtuar mbi tokë dhe zakonisht i formuar nga gurë klasikë ose në mënyrë të ngjashme me elemente të qëndrueshme të tokës, të tilla si gurë, copa guri, pemë të gjalla,[1] zhavorr, ose dhe (tokë).