Jump to content

Gjeometria e Llobaçevskit

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Gjeometria e Llobaçevskit është gjeometria ku jane te verteta kater aksiomat e gjeometrise dhe aksioma e peste te cilen e zbuloi Llobaçevski. Aksioma e peste, te cilen e vertetoi Llobaçevski thote se nje drejtez ka te pakten dy drejteza prerese qe te jete paralele me te.