Gjeopolitika (revistë)

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Gjeopolitika, Nr. 1, korrik 2008.jpg

Gjeopolitika është revistë e përmuajshme në gjuhën shqipe, nga shtëpia botuese "Dudaj". "Gjeopolitika" është një botim i Qendrës për Studime Rajonale pranë Institutit Kërkimor Shkencor "Barleti", pranë Universitetit Marin Barleti- Tiranë, ka partnerë Universitetin për Biznes dhe Teknologji të Prishtinës, Kosovës dhe Universitetin Shtetëror të Tetovës, Maqedoni. Kjo revistë merr përsipër të shqyrtojë politikat aktuale, të pritshme, në një hapësirë të veçantë si ajo e Ballkanit, në një kohë kaq të rëndësishme si kjo që po jetojmë. Ajo pra synon të ofrojë shikime origjinale të gjeopolitikës si veprim në një rajon si ai Ballkanit, që në 20 vitet e fundit ka qenë padyshim një nga hapësirat më interesante, subjekt ndryshimesh serioze territoriale, konfliktesh të përgjakshme, përplasjesh me frymëzim global. Po fillojmë me disa arsye sepse kemi zgjedhur Ballkanin, ku shqiptarët si komb, si organizim shtetëror apo si shoqëri të ndryshme, përfaqësojnë një faktor kyç në zhvillimet e ardhshme, siç e parashohin shumë ekspertë.

Shiko dhe këto[redakto | redakto tekstin burimor]