Gjimnazi Shtetëror i Mitrovicës

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Gjimnazi Shtetëror i Mitrovicës është njëri ndër institucionet më të vjetra të arsimit të mesëm në Kosovë.

Historiku[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Gjimnazi Shtetëror i Mitrovicës filloi veprimtarinë e tij më 10 tetor të vitit 1946. Fillimisht kishte 4 mësues dhe një mësuese:

 1. Abedin Imeri (Krasniqi)
 2. Ahmet Avdyli (Mumxhiu)
 3. Shaqir Zymi
 4. Karafil Starova
 5. Ollga Horvat

Në vitin e parë shkollor 1946/47 kishte gjithësejt 40 nxënës, prej të cilëve 31 ishin meshkuj e 9 femra.

Momentet kryesore në historikun e këtij Gjimnazi janë:

 • 10 tetor 1946 - themelohet Gjimnazi Shtetëror i Mitrovicës.
 • 1951 - riorganizohet si Gjimnaz Real (i plotë) Shtetëror i Mitrovicës.
 • 1959 - emërtohet Gjimnazi "Silvira Tomazini".
 • 1976 - riorganizohet si QAMO ( Qendra e Arsimit të Mesëm të Orientuar) "Silvira Tomazini".
 • 1992 - riorganizohet si Gjimnazi "Frang Bardhi".[1]

Referime[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

 1. ^ Hajrizi, Fazli. Gjimnazi i Mitrovicës. Libri Shkollor. Prishtinë. 2000. fq. 433.