Gjinia epike

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Epika është lloj letrar ku jeta pasqyrohet nëpërmjet rrëfimit për ngjarje dhe njerëz qe kane marre pjesë ne to, për sjellje dhe emocione te tyre ne rrethana te ndryshme. Llojet e veprat epike janë : përralla, tregimi, novela, romani etj.