Jump to content

Gjuhë siloti

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Gjuhë siloti
Flitet në: India, Bangladesh, United Kingdom
Numri i Folësve: 13 milon (amtarë) (rangi 5)

480 milon (folës tjerë) (rangi 2)

Gjenetika
Klasifikimi:

indoevropiane

  • Indoirane
    Indoarishe
    Siloti
Statusi Zyrtar
Gjuhë zyrtare në: India
Kodet e gjuhës
ISO 639-1:
ISO 639-2: syl
SIL: [1]


Gjuhë siloti (ꠍꠤꠟꠐꠤ ꠝꠣꠔ) është gjuhë indoevropiane që flitet në Indi dhe i ka 13 Milion folës amtar dhe 10 milion folës tjerë.