Gjuha malteze

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Gjuha malteze
Flitet në Malta
Vendi Evropa Jugore
Numri i folësve vendas rreth 400.000
Renditja
Familja * Afro-Azia
Grupi p/dh
Statusi Zyrtar
Gjuhë zyrtar në Malta
Bashkimi Evropian
Rregullohet nga
Kodet e gjuhës
ISO 639-1 mt
ISO 639-2 mlt
SIL Maltese

Gjuha malteze ose maltezishtja (maltezisht Malti) i takon degës se gjuhëve perendimore Maltës. Ajo është gjuhe më e folur në Bashkimi Evropian dhe renditet ndër gjuhët botërore.