Jump to content

Gjurma e këmbës

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Personi zbathur që lë gjurmë pas.

Gjurmët janë përshtypjet ose imazhet e lëna pas nga një person që ecën ose vrapon. Gjurmët e thundrës dhe gjurmët e putrave janë ato që lënë kafshët me thundra ose putra dhe jo këmbë, ndërsa "gjurmë këpucësh" është termi specifik për printimet e bëra nga këpucët. Ato mund të jenë diçka e vendosur në sipërfaqen që ishte ngjitur në fund të këmbës. Një "trumë" është një grup gjurmësh në tokë të butë të lëna nga një formë jete; gjurmët e kafshëve janë gjurmët e thundrave ose të putrave.

Gjurmët e këmbëve mund të ndiqen kur gjurmohen gjatë një gjueti ose mund të ofrojnë dëshmi të aktiviteteve. Disa gjurmë mbeten të pashpjeguara, me disa histori të famshme nga mitologjia dhe legjenda. Të tjerë kanë dhënë dëshmi të jetës dhe sjelljeve parahistorike.

Shiko edhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Referime[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]