Jump to content

Grup autorësh

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Grup autorësh ose grup shkrimtarësh është një grup autorësh ose shkrimtarësh të cilët shkruajnë tekste së bashku dhe që nuk i kushtojnë asnjë vlerë e që nuk i japin kurrfarë rëndësie individuale të drejtës së autorit.

Shembuj të grupimeve të tilla janë

  • Kolektiv AJAR
  • Wu Ming (Itali)

Përveç grupeve të autorëve ose grupeve të shkrimtarëve, ka edhe grupe shkrimtarësh që shkëmbejnë ide me njëri-tjetrin dhe përndryshe punojnë individualisht, si është p.sh. Grupi 47. Krahas kësaj ekzistojnë edhe grupe artistësh të arteve pamore, skenike, etj. me karakter deri diku të ngjashëm.

Shih edhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]