Jump to content

Grupi

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Grupi paraqet një numër të caktuar njerëzish ose gjëra të tjera të cilat ndodhen, grumbullohen ose klasifikohen së bashku.

Grupet e njerëzve[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  • Grupi social, një entitet i dy ose më shumë njerëzve të angazhuar me anë të një empirizmi bashkëpunues
  • Grupi etnik, një entitet me anëtarë që ndajnë fenotip të ngjashëm, gjuhën, prejardhjen dhe përvojat sociokulturore
  • Organizimi, një entitet që ka një qëllim kolektiv dhe është i lidhur me një mjedis të jashtëm

Shiko gjithashtu[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Kjo faqe bën kthjellimin e titujve që kanë për bazë Grupi.
Nëse një lidhje e brendshme ju solli këtu, ju lutemi, ndryshojeni lidhjen në fjalë që të ridrejtojë direkt te faqja e duhur.