Jump to content

Guaska e hundës

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Guaska e hundës

Guaska e hundës (Os Nasale Inferior) është asht çift i cili ndodhet në pjesën e poshtme të murit të jashtëm të zgavrës së hundës.Bën pjes në grupin e eshtrave të fytyrës.

Ana e brendëshme e saj ndërton koridorin e poshtëm të hundës.

Lidhet me ashtin e lotit ,ashtin sitor dhe nofullëen.

Kafka
Eshtrat e fytyrës
Eshtrat e njeriut
Skeleti i njeriut