Hans Heinrich Landolt

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Hans Heinrich Landolt lindi më 5 dhjetor 1831 në Zürich (sq.Cyrih) dhe vdiq më 15 mars 1910 në Berlin-Wilmersdorf,Gjermani. Ishte kimist zvicëran. Sot njihet më shumë me emrin Landolt-Börnstein, ku dhe sipas këtij emrit u emërua tabella e kimisë fizikale (Botimi i parë më 1883).