Jump to content

Hapsira (në shkrim)

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Nje makine shkrimi

Në shkrim, një hapësirë ( ) është një zonë boshe në përmbajtje, që shërben për të ndarë fjalët, shkronjat, numrat, shenjat e pikësimit Konventat e ndryshme ne mes gjuhëve te ndryshme ndryshojnë në mesin e gjuhëve, dhe në disa raste ndarje rregullat janë mjaft komplekse.

Perdorimi[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Në tekstshkrim, hapësirat e historikisht kanë qenë të shumta gjatë me hapësirë të veçantë-gjatesite duke u përdorur për s qëllime specifike ne tekstshkrim, të tilla si ndan fjalët ose ndan shenjat e pikësimit nga fjalët.