Harapash

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Harapashi

Harapashi është lloj gatimi i përhapur në Shqipëri sidomos në zonën e Labërisë, si edhe në Austri, Hungari, Itali, dhe vendet e Ballkanit. Gatuhet me miell misri dhe të përbrendshme të qengjit, djathë e gjalpë.

Harapashi është gatimi më popullor në zonën e Kurveleshit duke qenë dhe një kuzhinë tipike që shoqëron ngrënien e mishit të pjekur në hell. Në zonën e Llogarasë nëse pyet cili është sekreti që shoqëron tryezat, nuk mund të marrësh asnjë detaj, veç përgjigjes se "si këtu, harapashi nuk gatuhet askund. Thjesht shijojeni". https://www.instagram.com/p/BSRWSrPDDiM/?utm_source=ig_share_sheet&igshid=pso16mjwbqx