Harku i Triumfit (Roman)

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Harku i Triumfit
Erich Maria Remarque, Arc de triomphe 1946.jpg
Harku i Triumfit (Kopertinë)
Autori Erih Maria Remark
Titulli origjinal Arc de Triomphe
Përkthyesi Robert Shvarc
Shteti Gjermani
Subjekt(e) Histori Lufte
Botuesi
Botimi
Faqe 455

Harku i Triumfit (gjer.: Arc de Triomphe) është një roman nga Erih Maria Remark botuar në 1945. Në të, ai shkruan për jetën e refugjatëve pa shtet në Paris përpara Luftës së Dytë Botërore.

Ky roman është bërë dy herë film: Harku i Triumfit (1948) dhe Harku i Triumfit (1985)

Wikibooks:Category
Wikibooks ka më shumë informacione për ketë temë: