Hasan (kthjellim)

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Kjo faqe bën kthjellimin e titujve që kanë për bazë Hasan (kthjellim).
Nëse një lidhje e brendshme ju solli këtu, ju lutemi, ndryshojeni lidhjen në fjalë që të ridrejtojë direkt te faqja e duhur.


  • Hasan, në literatur edhe Hassan, emër i përveçëm arab në kuptimin i bukuri.
  • Hasan, zakonisht sundimtar arab.
  • Hasan - kalif, i biri i Aliut dhe nipi i Muhametit.
  • Hasan II - mbret i Marokut, i biri i Muhametit V-të.
  • Hasanidët, Alavidët - dinasti marokane me prejardhje sherifide që nga 1666 udhëheqnin sulltanatin (nga 1957 mbretërin) e Marokut.
  • Hazarët, në literatur edhe Hasarët.