Haxhi Muhaxheri

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Haxhi Muhaxheri lindi më 04 qershor 1967 në fshatin KosuriqPejës, Kosovë .

Biografia[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Portret i poetit Haxhi Muhaxheri i berë nga piktori Luan Jaupi

Shkollën fillore e ka kryer në Gllogjan të Pejës, të mesmen në Klinë, ndërsa studimet (letersi dhe gjuhe) i ka vijuar në Univesitetin e Prishtinës. Haxhi Muhaxheri ka qenë kryetar i Shoqatës së Letrarëve të Rinj të Kosovës, editor i Shtëpsë Botuese "Pena", kryeredaktorë i të parës revistë erotike "Amori" dhe botues i revistës "Alberos"(erotike). Mepastaj, ka botuar edhe tri revista tjera, si: "Pena"(letrare), "Dëshira"(për familje) dhe "Fanari"(për të rinj) Për mungesë fondi, botimi i këtyre tri revistave është ndërprerë pas daljës së numrit të parë.

Haxhi Muhaxheri shkruan poezi, tregime, kritikë letrare dhe artikuj të gazetarisë. Ai është themelues dhe redaktor i Revistës elektronike "AlbPlanet", i Revistës elektronike për fëmijë " Bukureza ", i Portalit "Ora shqiptare", i faqës elektronike "Sofra poetike" dhe i disa faqeve tjera elektronike.

Po ashtu, Haxhi Muhaxheri është edhe themelues dhe kryeredaktor i Radio Liria, i kësaj radio që e ka një skemë programore krejt ndryshe nga radiokanalet tjera shqiptare të internetit.

Haxhiu ka marrë çmimet e para për poezi në Takimet e Gjeçovit në Zym dhe në Sofra poetike në Drenas. Jeton dhe krijon në Austri.

Poezi nga Haxhi Muhaxheri (Kliko mbi emrine autorit).