Helenistika

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Helenistika apo Studimet Helene (nganjëherë quhen edhe Studimet Greke) është një fushë shkencore ndërdisiplinore e cila përqendrohet në gjuhën, letërsinë, historinë, kulturën dhe politikën e Greqisë post-klasike. Ajo përfshin një gamë të gjerë të programeve universitare, duke ofruar një këndvështrim të shumanshëm të përvojave historike dhe politike të Greqisë Bizantine, Osmane dhe moderne. Specialisti i cili merret me studimin e historisë, gjuhës, letërsisë dhe të kulturës greke quhet helenist.

Shih edhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]