Jump to content

Hermann Staudinger

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Varri i Hermann Staudinger në Freiburg

Hermann Staudinger lindi më 23 mars 1881 në Worms, Gjermani dhe vdiq më 8 shtator 1965 në Freiburg im Breisgau. Ishte kimist gjerman. Bëri hulumtimin e substancave molekulare të kauçukut dhe celulozës.