Jump to content

Hilmi Ramadani

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Ilmi Ramadani[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Ilmiu ështe një personalitet i rëndsishëm i jetës politike dhe atdhetare.

Jeta[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Datëlindja: 26 prill 1953 in Novosellë, Bujanoc. Shkollimin fillor e kreu në vendlindje...

Veprimtaria[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Më 1973 u takon radhëve të organizuara të "Grupit revolucionar". Ishte në një celulë me dëshmorin Rexhep Mala, Kadri Zeka e Hydajet Hysenin. Fillimisht ka qenë anëtar i celulës, kurse pas arrestimeve të vitit 1974 dhe 1975 të anëtarëve të Grupit Revolucionar, Ilmiu që ishte anëtar i Organizatës), në këtë cilësi sa u burgos me 1974/75. Ilmi Ramadani ishte i burgosur politik prej vitit 1975 gjer në vitin 1980 dhe prapë prej vitit 1981 gjer në vitin 1990. Ramadani prej vitit 1994 gjer në vitin 1996 ishte anëtar i Këshillit për Mbrojtjen e të Drejtave dhe Lirive të Njeriut (KMLDNJ) dhe prej vitit 1996 gjer në vitin 1998 ishte anëtar i Këshillit komunal për financa në Prishtinë. Z.Ilmi Ramadani ishte pjesëtar i Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës (UÇK) prej vitit 1998 gjer në vitin 1999. Ramadani ishte këshilltar politik i ministrit Arsimit, kryeparlamentarit Veseli, ministrit të Punëve të Brendshme të Republikës së Kosovës në mandatin e parë dhe në të dytin në Qeverin Thaçi ishtë këshilltar politik i ministrit të MASHT-it. Është i martuar dhe jeton me bashkëshorten në Prishtinë. Ilmi Ramadani, i lindur në Novosellë, të Komunës së Bujanocit, është një nga figurat kryesore të lëvizjeve shqiptare.

Veprimtaria atdhetare[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Ilmiu ështe një personalitet i rëndsishëm i jetës politike dhe atdhetare. Më 1973 u takon radhëve të organizuara të "Grupit revolucionar". Ishte në një celulë me dëshmorin Rexhep Mala, Kadri Zeka e Hydajet Hysenin. Fillimisht ka qenë anëtar i celulës, kurse pas arrestimeve të vitit 1974 dhe 1975 të anëtarëve të Grupit Revolucionar, Ilmiu që ishte anëtar i Organizatës), në këtë cilësi sa u burgos me 1974/75. Ilmi Ramadani ishte i burgosur politik prej vitit 1975 gjer në vitin 1980 dhe prapë prej vitit 1981 gjer në vitin 1990. Ramadani prej vitit 1994 gjer në vitin 1996 ishte anëtar i Këshillit për Mbrojtjen e të Drejtave dhe Lirive të Njeriut (KMLDNJ) dhe prej vitit 1996 gjer në vitin 1998 ishte anëtar i Këshillit komunal për financa në Prishtinë. Z.Ilmi Ramadani ishte pjesëtar i Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës (UÇK) prej vitit 1998 gjer në vitin 1999. Nga viti 2000 deri ne vitin 2008 ishte Menaxher i Klinikës "Teuta" - Prishtinë. z. Ramadani, ka mbajtur e mban poste udhëheqëse si këshilltar i lartë politik, nëpër disa ministri të Kosovës.

Lidhje të jashtme[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]