Hiperboloidi

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Shko te: navigacion, kërko
Hiperboloidi

Hiperboloidi është sipërfaqe e gradës së dytë e cila klasifikohet në bazë të napëve. Varrësisht se ka një apo dy napë flitet për:

Hiperboloidin me një napë gjegjësisht sipërfaqen e gradës së dytë që përcaktohet me ekuacionin në formulën kanonike[1]:  {{x^2}\over a^2 } + {{y^2}\over b^2 }-{{z^2}\over c^2 }=1 dhe Hiperboloidi me dy napë gjegjësisht sipërfaqja e gradës së dytë që përcaktohet me ekuacionin kanonik[1]:  {{x^2}\over a^2 } + {{y^2}\over b^2 }-{{z^2}\over c^2 }=-1


Burimi i të dhënave[redakto | redakto tekstin burimor]

  1. ^ a b Ismet Dehiri : Matematika I dhe II. Prishtinë, 1979