Sipërfaqja e gradës së dytë

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Sipërfaqja e shkallës së dytë është ekuacioni me tri të panjohura të shkallës/gradës së dytë.

Paraftyrime gjeometrike të qarta për formën dhe pozitën e sipërfaqeve të shkallës së dytë përftohen nga prerja e saj me plane paralele me plane koordinative xOy, xOz, yOz si dhe vetë ato plane. Këto prerje, si lakore në hapësirë, përcakthen me sisteme përkatëse ekuacionesh.[1]

Sipërfaqet e figurave gjeometrike[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  • Koni i gradës së dytë
  • Rrethi:
  • Elipsa: ,
  • Parabolla:
  • Hiperbolla:

Burimi i të dhënave[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  1. ^ Ismet Dehiri : Matematika I dhe II. Prishtinë, 1979