Hutimi

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Një fëmijë i hutuar nga kamera.

mjekësi, hutimi është cilësia ose gjendja e të qenit i hutuar ose i paqartë. Termi "hutim akut mendor"[1] përdoret shpesh në mënyrë të ndërsjellë me delirium[2]Klasifikimin Statistikor Ndërkombëtar të Sëmundjeve dhe Problemeve të Ndërlidhura Shëndetësore dhe në botimet e Titujve të Subjekteve Mjekësore për të përshkruar patologjinë. Këto i referohen humbjes së orientimit, ose aftësisë për të vendosur veten në mënyrë korrekte në botë sipas kohës, vendndodhjes dhe identitetit personal. Hutimi mendor ndonjëherë shoqërohet me vetëdije të çrregullt (humbje të të menduarit linear) dhe humbje të kujtesës (paaftësia për të kujtuar saktë ngjarjet e mëparshme ose për të mësuar materiale të reja).[3]

Shiko edhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Referime[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  1. ^ Confusion Definition on Oxford Dictionaries.
  2. ^ Delirium Arkivuar 13 maj 2019 tek Wayback Machine, Symptom Finder online.
  3. ^ confusion in TheFreeDictionary, citing: Dorland's Medical Dictionary for Health Consumers; 2007; Saunders.