Isak Rogde

From Wikipedia
Jump to navigation Jump to search

Isak Rogde (3 shkurt 1947 - 3 janar 2010) ishte përkthyes norvegjezë.

Ai punonte si mësues, konsulent botues dhe prej vitit 1984 si përkthyes i pavarur. Ai ka përkthyer mbi 150 libra në norvegjisht prej danishtes, anglishtes, rusishtes, suedishtes dhe gjermanishtes. Nga vitit 2006 deri më 2008, ai ka ligjëruar në Universitetin Shtetëror në Moskë. Ai ishte bashkë-autor i tre librave mbi Rusinë.