Ishulli misterioz

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Ishulli misterioz është një libër nga autori Jules Verne. Ky libër është tregues i qartë i mbijetesës në një ishull të vetmuar të protagoistëve tanë. Aty personazhet përfshihen në aventura nga më të ndryshmet.Autori paraqet krijimin e një jete të re në vende të vetmuara. Lexuesi do përfshihet në botën fantastike të këtij libri. I bazuar në historinë e vërtetë të Alexander Selkirk, i cili mbijetoi vetëm për afro 5 vjet në një ishull të pabanuar në brigjet e Kilit. Romani i Vernit tregon historinë e pesë burrave dhe një qeni, të cilët zbresin me balonë në një ishull fantastik dhe mundohen të mbijetojnë në atë tokë misterioze, duke zbuluar një nga një sekretet e saj.