Itinerari

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Itinaret (lat. : iter-itineris=rrugë) janë lista rrugësh dhe harta gjeografke, në të cilat janë të shënuara drejtimet që ndiqnin rrugët, stacionet e tyre dhe largësit midis tyre (për rrugë detare me stade, kurse për rrugët tokësore me mile).

Itinaret kanë gjetur zbatm në kohën e zhvillimit të organiar të sistemit rrugorë në perandoin romake. Këto përdoreshin për qëllime të ndryshme praktike, ekonomiko-tregëtare, postare, strategjiko-ushtarake etj.

Ndër Internaret e shumta më të dalluarit janë :

Burim i të dhënave[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Shiko dhe këtë[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]