Itinerarium Burdigalensis - Hierosolymitanum

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Itinerarium Burdigalensis - Hierosolymitanum është një itinerar i përpiluar në vitin 333 nga një njeri me prejardhje nga Akuitania. Në këtë Itinerar përshkruhet rruga nga Burdigala (Francë) në Jerusalem dhe kthimi.