Jump to content

Jajce

Coordinates: 44°20′27.0″N 17°16′09.5″E / 44.340833°N 17.269306°E / 44.340833; 17.269306
Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Pozita gjeografike
Jajce

Jajce është qytet dhe qendër komunale në Bosnje Qendrore, Bosnjë dhe Hercegovinë, qyteti në vitin 1991. Ka pasur 13579 banor në qyteti e 45.007 banorë ndërsa komuna. Në vitin 2004 komuna numëron 23.704 banorë. Në Jajcë është Xhamia e Sulltan Sylejmanit.

Demografia[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Komuna Jajce, sipas regjistrimit të vitit 1991.
 • total : 45007
 • boshnjakë - 17.380 (38,61 %)
 • kroatë - 15.811 (35,13 %)
 • serbë - 8.663 (19,24 %)
 • jugosllav - 2.496 (5,54 %)
 • tjera dhe të panjohura - 657 (1,48 %)
Qyteti i Jajce, sipas regjistrimit të vitin 1991
 • total: 13579
 • boshnjakë - 5.277 (38,86 %)
 • serbë - 3.797 (27,96 %)
 • kroat - 1.899 (13,98 %)
 • jugosllav- 2.217 (16,32 %)
 • tjerë dhe të panjohura - 389 (2,88 %)

44°20′27.0″N 17°16′09.5″E / 44.340833°N 17.269306°E / 44.340833; 17.269306