Xhamia e Sulltan Sylejmanit

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Xhamia e Sulltan Sylejmanit

Xhamia e Sulltan Sylejmanit (Boshnjakisht: Султан-Сулејманова џамија Sultan-Sulejmanova džamija) është ndërtuar në vitin 1582 nga sulltani turk Sylejmani i Madhërishëm. Ajo u shkatërrua nga serbët dhe kroatër dhe kroatet. Xhamia ndodhet në Jajce, Bosnje dhe Hercegovinë dhe është një nga xhamitë e vjetra në Ballkan.