Jump to content

Juglindja (gjeografi)

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Anët e horizontit
Veriperëndimi Veriu Verilindja
Perëndimi Kompass Lindja
Jugperëndimi Jugu Juglindja

Juglindja ndryshe shënohet edhe me inicialet angleze SE (South-East), ka një kënd prej 135°.

Juglindja ndodhe në mes të jugut dhe lindjes si dhe është në anën e kundërt të veriperëndimit.