Veriperëndimi (gjeografi)

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Anët e horizontit
Veriperëndimi Veriu Verilindja
Perëndimi Kompass Lindja
Jugperëndimi Jugu Juglindja

Veriperëndimi i quajtur ndryshe edhe si NW (North-West), ka një kënd prej 315°.

Veriperëndimi ndodhet ndërmjet veriut dhe perëndimit si dhe në raport të kundërt me juglindjen.

Shih edhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Horizonti