Jump to content

Këmbësoria e motorizuar

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Këmbësoria e motorizuar e Estonisë (1998).

Këmbësoria e motorizuar është këmbësoria që transportohet me kamionë ose mjete të tjera motorike. Ai dallohet nga këmbësoria e mekanizuar, e cila transportohet në transportues të blinduar të personelit ose mjete luftarake të këmbësorisë, dhe nga këmbësoria e lehtë, e cila zakonisht mund të funksionojë në mënyrë autonome nga elementët mbështetës dhe automjetet për periudha relativisht të gjata dhe mund të jetë ajrore.

Siç përcaktohet nga Ushtria e Shteteve të Bashkuara, motorizimi është "përdorimi i mjeteve me rrota të paarmatosura për transportin e njësive luftarake". Motorizimi i këmbësorisë është faza e parë drejt mekanizimit të një ushtrie. Kamionët civilë shpesh përshtaten lehtësisht me përdorimet ushtarake të transportit të ushtarëve, armëve tërheqëse dhe mbajtjes së pajisjeve dhe furnizimeve. Motorizimi rrit shumë lëvizshmërinë strategjike të njësive të këmbësorisë, të cilat përndryshe do të mbështeteshin në marshime ose hekurudha. Në praktikë, ushtritë e kanë parë të favorshme zhvillimin e kamionëve sipas specifikimeve ushtarake, të tilla si lëvizje me të gjitha rrotat, për të pasur automjete që funksionojnë në mënyrë të besueshme në ekstremet e motit dhe terrenit.

Motorizimi nuk ofron asnjë avantazh të drejtpërdrejtë taktik në luftimet me njësi të vogla, pasi kamionët dhe xhipat janë të prekshëm ndaj zjarrit të artilerisë dhe armëve të vogla. Megjithatë, në beteja më të mëdha, këmbësoria e motorizuar ka një avantazh në lëvizshmëri duke i lejuar ata të lëvizin më shpejt në sektorët kritikë të fushës së betejës, duke lejuar përgjigje më të mirë ndaj lëvizjeve të armikut dhe aftësinë për të manovruar armikun.

Disavantazhi i motorizimit është se karburanti është kritik; nëse divizioneve të motorizuara u mbarojnë karburantet, mund t'u kërkohet të braktisin automjetet e tyre.