Jump to content

Kënaqësia fajtore

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Kënaqësia fajtore është diçka, siç është një film, një program televiziv ose një pjesë muzikore, me të cilën dikush kënaqet, pavarësisht se e kupton që nuk mbahet në përgjithësi në konsideratë të lartë, ose shihet si e pazakontë ose e çuditshme. Për shembull, një person mund ta pëlqejë një film fshehtas, por do ta pranojë që filmi është prodhuar dobët dhe/ose përgjithësisht shihet si "jo i mirë". Mund të përdoret gjithashtu për t’iu referuar shijes së dikujt për ushqimet që konsiderohen të këshillueshme për t’i shmangur, veçanërisht për arsye shëndetësore.[1][2]

Shembuj të kënaqësisë fajtore mund të konsiderohen gjërat nga moda, videolojërat, muzika, teatri, serialet, filmat, ushqimi dhe fetishizmi.

  1. ^ Fisher, Maryanne (14 maj 2010). "Why It's Good to Feel Guilty". Psychology Today (në anglisht). Marrë më 19 janar 2016.
  2. ^ Szalai, Jennifer (9 dhjetor 2013). "Against "Guilty Pleasure"". The New Yorker (në anglisht). Marrë më 19 janar 2016.

Lidhje të jashtme

[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]