Kërkime universitare 32/2012

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Kërkime universitare 32/2012 periodik "shkenca shoqërore,ekonomike dhe të edukimit"me ISSN 2226-082X si numër i periodikut te Universitetit "Eqrem Cabej në gjuhën shqipe

"Kërkime universitare" numri i parë i së ciles doli në Gjirokaster më 00 === 199= u botua nën kujdesin e një grupi studiuesish shqiptarë te Universitetit: drejtues Prof asoc Gëzim Sala kryeredaktor Prof asocThoma Dhima, sekretar i kolegjiumit Prof asoc Abaz Mullai korrektor letrar Prof asoc Artur Lamaj etj. Shtepia botuese "Argjiro"

Tematika[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Kërkime universitare 32/2012 Përmbajtja : Gjuhësi dhe letërsi

  • Emil Lafe "Nga komisioni i përhershëm për pasurimin dhe pastrimin e mëtejshëm të gjuhës letrare shqipe (1979-1990) te i qujturi Këshill Ndërakademik për gjuhën shqipe" f 7
  • Thoma DhimaSintaksa e treva të jugut në Atlasin dialektologjik të gjuhës shqipe dhe disa probleme që lidhen me sintaksën dialktore dhe standartin e sotëm f.19
  • Martin Mato " Inferno/Ferrii Komedisë hyjnore në kohët moderne" f.43-53

Histori dhe gjeografi Gazeta-Shqipetare.png Ky artikull në lidhje me Shtypi është i cunguar. Mund të ndihmoni Wikipedinë duke e përmirësuar.