Këshilli për drejtshkrimin e gjuhës gjermane

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Këshilli për drejtshkrimin e gjuhës gjermane apo Rat für deutsche Rechtschreibung pra (RdR) këshilli për ortografinë gjermane është institucioni kryesor ndërkombëtar për gjuhën gjermane.

Qendrën e ka në Mannheim, Gjermani, RdR u krijua 2004 si pasues i Zwischenstaatliche Kommission für deutsche Rechtschreibung ("komisionit ndërqeveritar për drejtshkrimin gjerman") in order to comprise proponents as well as opponents to the German orthography reformë of 1996 (and subsequent reforms).

RdR përbehet ndërkohë nga 39 anëtarë nga shtetet dhe rajonet si me poshtë :

Lidhje te jashtme[redakto | redakto tekstin burimor]