Kalaja Ogurzezë

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Merge-arrows.svg
Ndihmoni që kjo pjesë dhe pjesa Kalaja e Zveçanit të bashkohen në një artikull të vetëm. {{{2}}}Kalaja Ogurzezë apo Kalaja e Mitrovicës përmendet në udhëpërshkrimet e Evlija Çelebiut në dorshkrimet e tija të mbajtura gjatë udhtimit nëpër Kosovë në dhjetor të 1660.[1]Burimi i të dhënave[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  1. ^ Robert Elsie : nga udhëpërshkrimi (Sejahatnameja) i Evlija Çelebiut