Karizma

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
  • Fjala karizëm i referohet një tipari të rrallë të gjetur në personalitete të caktuara njerëzore zakonisht duke përfshirë hijeshinë ekstreme dhe një cilësi "magnetike" të personalitetit ose pamjes së bashku me komunikueshmërinë
  • Të jesh karizmatik përfshin të komunikosh

dinamikisht, me pasion dhe entuziazëm duke shfaqur gjuhë pozitive të trupit. Ai përfshin të mendosh pozitivisht, të kesh optimizëm dhe vetëbesim, dhe gjithashtu të jesh bindës dhe të ndërtosh respektin dhe besimin e të tjerëve.

  • Kjo është fuqi e bazuar në aftësinë për të

magjepsur, për të bindur, për të hipnotizuar njerëzit vetëm me fuqinë e personalitetit. Udhëheqësi karizmatik mund të mos ketë autoritet të bazuar në asgjë përveç aftësisë për të bindur dhe sharmuar.