Jump to content

Kategoria:Katër Ungjilltarë

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Artikulli kryesor për këtë kategori është Katër Ungjilltarë.

Artikuj që lidhen me Katër Ungjilltarët, Mateu, Marku, Luka dhe Gjoni, autorët që i atribuohen krijimit të katër tregimeve kanonike të ungjijve. Në Dhiatën e Re, ato mbajnë titujt e mëposhtëm: Ungjilli i Mateut; Ungjilli i Markut; Ungjilli i Lukës; dhe Ungjilli i Gjonit. Këta emra iu caktuan veprave nga etërit e hershëm të kishës në shekullin II pas Krishtit; asnjë nga shkrimtarët nuk e nënshkroi veprën e tyre.

Faqet në kategorinë "Katër Ungjilltarë"

Kjo kategori ka 5 faqe nga 5 gjithësej.