Kimera

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Kimera është një kafshë e përzier nga dije greke trupi i të cilit në mënyrë tipike përbëhet nga copa të ndryshme të luani, dhi, dhe gjarprit nganjëherë dragoi dhe është e njohur për të leshuar fryme zjarri.Bellerophon hero grek ishte i njohur për të luftuar dhe mundi tek per tek kimeren e mitologjise greke.Bellerophon mundi Chimeren duke vendosur një gungë të plumbit në shtizën e tij dhe duke e mbajtur ate para gojes se tij .Bisha fryme-zjarrte shkriu koken e plumbit me frymen e tij duke lundruar poshte futit te kimeras ,dhe perfundimish duke e vrare ate.