Kirurgjia kardiotorakale

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search


Kirurgjia kardiotorakale është fushë e mjekësisë kirurgjike të përfshirë në trajtimin e sëmundjeve që ndikojnë në organet brenda kraharor (gjoks). Në përgjithësi trajtimi i kushteve të zemrës (sëmundje zemre) dhe mushkërive (sëmundje të mushkërive).