Jump to content

Klima oqeanike

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Harta e klimës oqeanike.

Klima oqeanike, është pjesë e klimës së butë, e cila karakterizohet me dimëra të butë dhe me shi dhe verëra të freskëta dhe relativisht të lagështa, duke e ditur se reshjet maksimale ndodhin gjatë sezonit të ftohtë. Haset në fasadën perëndimore të kontinenteve, mes zonave me klimë mesdhetare në afrimin të ekuatorit dhe zonave me klimë polare në afrim të poleve.


.

Temperatura mesatare të verës janë 16ºC-21ºC kurse ato të dimrit ulen rreth 0ºC. Mesatarja e rreshjeve shkon nga 500mm-2500mm ne vit.