Koço Bihiku

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Koço Bihiku (Durrës, 17 maj 1927 - 9 qershor 2013] ka qenë kritik dhe historian i letërsisë shqipe. Ka qenë bashkëhartues dhe ka bërë shpjegimin e disa termave të shkencës e të teknikës për hartuesit e Fjalorit të gjuhës shqipe të botuar në Tiranë1980.

Biografia[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Bibliografia[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

 • Parathёnie e librit - Publicistika e Nolit, 2009.
 • Nderim Dhimiter S. Shuteriqit, 2004.
 • Migjeni cantore della miseria - Nell'ottantesimo della nascita.
 • Faqe të panjohura te Fan S. Nolit, 2004.
 • Vepra 4, Fan S. Noli - Zgjedhur dhe përgatitur nga Prof. Koço Bihiku, 2007.
 • Hulumtime të reja për Fan S. Nolin, 2001.
 • An outline of Albanian literature, 1964.
 • A History Of Albanian Literature, 1980.
 • Breve Histoire De La Litterature Albanaise, Editions D'Etat, 1964.
 • Letërsia dhe koha: Studime, 1982.
 • Probleme letrare, 1979.
 • A history of Albanian literature, 1980.
 • Histoire de la littérature albanaise, 1980.

Referimet[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]