Kodi Lyoko

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Kodi Lyoko është një seri animuar televizive frëngjisht qe paraqiet si animacion konvencional dhe CGI. Ai mori çmim më 3 shtator, 2003 mbi rrjetin e Francë 3, dhe u prodhua nga Antefilms gjatë sezonit të parë, Grupi MoonScoop gjatë sezonit të dytë dhe të tretë, dhe nga kompania Kulturë gjatë sezonit të katërt, të gjitha në shoqatë me rrjetin televiziv France 3 dhe Canal J. Serite jane përkthyer në gjuhe të ndryshme dhe është aktualisht në shfaqjen e mbi 80 % të vendet e botës. Tregojnë se është i licencuar dhe shpërndahen MoonScoop në mbarë botën nga e kaluara, sot kompania Entertainment.

Kodi Lyoko u transmetua të parë në Shtetet e Bashkuara si pjesë e bllokut Miguzi Cartoon Network më 19 prill, 2004. Serite ishin hequr në Cartoon Network pranë fundit të sezonit të katërt. Episodeve të përsëritura u pane në dispozicion në video Cartoon Network mbi-kërkesën Shërbimi dhe janë në Comcast on-kanali kërkesa Kabillion. Episodi 78 ("Lab Rat") u anashkalua nga Cartoon Network, por u shfaq në Kabillion dhe Cartoon Network, Australi.