Kolë Shiroka

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Kolë Shiroka (Prizren, 1 janar 1922 - Beograd, 21 maj 1994) ka qenë aktivist dhe luftëtar i Luftës së Dytë Botërore, shqiptar nga Kosova.

Kolë Shiroka në maj të vitit 1982, u emërua në postin e Kryetarit të Kryesisë së Krahinës Socialiste Autonome të Kosovës. Në këtë post qëndrojë për 1 mandat, deri në maj të vitit pasues, 1983, kur Shefqet Nebih Gashi u emërua në këtë post.[1]

Burimi i të dhënave[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  1. ^ b:Vitviteja/Presidenca e Rep. Kosovës